Live: sneeuwstorm in Les Menuires

Storm in Les Menuires (F)
De voorspelling voor vandaag, vrijdag 13 december, was harde wind en sneeuw, véél sneeuw! De verwachting was dat het donderdagavond al zou losbarsten, maar uiteindelijk begon het vanmorgen rond 8.00 uur te stormen, en hoe! De storm ging bovendien gepaard met hevige sneeuwval. Een verslag met indrukwekkende beelden uit Les Menuires.

Liften gesloten
Niet geheel verrassend, door de storm waren de liften vandaag gesloten in Les Menuires. Alleen de Doron lift was open en enkele tapijten. Wellicht met een reden, want als álle liften gesloten zijn voor minimaal een halve dag, krijg je een terugbetaling van de skipas. Officieel luiden de voorwaarden:
“Bij verstoring van de dienstregeling van de mechanische skiliften is het mogelijk dat er aan de houders van een geldige skipas een schadevergoeding wordt aangeboden voor de geleden schade, enkel bij volledige en opeenvolgende stilstand van de mechanische skiliften, langer dan een halve dag” (bron: Setam)
Wij hebben het in de vijf seizoenen dat we hier verblijven nog niet mee gemaakt dat alles dicht bleef, er was altijd wel 1 lift open (meestal de Doron, omdat je hiermee een heel klein rondje kunt skiën).
Alles gesloten, op 1 groen stipje na
De speeltuin sneeuwt langzaam onder

Nauwelijks mensen op straat
In het dorp zie je nauwelijks mensen, het waait zo hard dat je buiten een skibril moet dragen. Zelfs de die-hard skiërs zien we niet skiën, ze zitten allemaal binnen in de kroegjes van Les Menuires.
Dikke pakken verse sneeuw
De vlaggen wapperen hard op de skibrug
Een pisteur gaat op pad
Ca. 50 centimeter verse sneeuw
Naast de storm is er ook zeker 50 cm verse sneeuw gevallen, door de wind is het niet helemaal exact te meten. De sneeuwbuien houden nog zeker tot morgen aan, dus het sneeuwdek groeit nog lekker door!