Op verkenning in Val Gardena

Val Gardena is misschien wel het bekendste en populairste skigebied van Italië. Ortisei, St. Cristina en Selva zijn de dorpen die deel uit maken van dit heerlijke skigebied. Het is een aanschakeling van hoogtepunten. Zo vinden sportieve skiërs voldoende uitdaging op de zwarte WorldCup piste van de Saslong, of op de 10,5 kilometer lange dalafdaling naar Ortisei, La Longia. Er liggen op de berg heel veel gezellige hutten, de een nog mooier dan de ander, maar altijd met een uitstekende kwaliteit eten en drinken. Wat dacht je van restaurant Comici, waar de verse vis iedere dag vanuit Venetië wordt aangevoerd. Toch komen de meeste wintersporters naar Val Gardena voor misschien wel de meest bekende skitocht: de Sella Ronda. Val Gardena is een absolute klassieker in de Alpen en eigenlijk moet iedere wintersporter hier een keer geweest zijn!