Live: verse sneeuw, zon en rustige pistes in Les Trois Vallées

Veel verse sneeuw in Méribel Mottaret
Gisteren, 10 december, stonden we vroeg op, het had de dag ervoor vanaf 06.00 uur onafgebroken gesneeuwd tot diep in de nacht en dat betekende ruim 30 cm verse sneeuw. Toen we de gordijnen opendeden kwam de zon al tevoorschijn, het zou een prachtige dag gaan worden.
We beginnen in de Doron lift
Zoals je hebt kunnen lezen verblijven we nu in Les Menuires. We begonnen hier met de Doron lift waar je prachtig tussen besneeuwde bomen naar boven ging. Daarna namen we de Mont de la Chambre lift, in deze lift voelden we al dat het behoorlijk hard waaide. We deden dus ook de kap van de lift dicht.
Blik op Les Menuires vanuit de Doron lift
Harde wind op 3 Marches (2704 m.)
Boven aangekomen zagen we pas echt goed hóe hard het waaide, het chalet was volledig ingesneeuwd (daar moet voor de opening nog heel wat gegraven worden). Wij gingen richting piste Lac de la Chambre waar het net zo hard stormde. Tegen de wind in skiën was bijna niet te doen, gelukkig werd het na de eerste bocht beter.
Er moet nog heel veel gegraven worden voor de opening
Harde wind op de 3 Marches (2704 m)
Tegen de wind in op Lac de la Chambre
Beleef onze tocht mee met onderstaande filmbeelden:

Na de Plan des Mains lift en de Sitelle piste (die er geweldig bij lag) hielden we even een pauze in onze favoriete picknickruimte in Méribel Mottaret. De Combes lift bracht ons daarna weer omhoog, helaas waren alle pistes richting de Tougnette lift nog dicht (die liggen mooi tussen de bomen), dus kwamen we weer op de Sitelle piste uit. Er zijn nog verschillende pistes dicht omdat er nog niet veel skiërs zijn deze week. Er gaan elke dag meer pistes open, om uiteindelijk met de kerstvakantie alles te openen.
Zicht op Méribel Mottaret vanaf de Sitelle piste
Prachtig besneeuwde bomen op de Truite piste
De Truite piste, met het goed verscholen begin van de piste tussen de gebouwen in, was prachtig. De bomen vol met sneeuw en een piste die er in de volle breedte goed bijlag. Een paar dagen geleden was de piste nog maar half zo breed.
De Truite piste met veel sneeuw op de bomen
Skiën op de golfbaan
We namen daarna de Saulire Express 1, waarna we de Altiport lift opzochten. Daar skieden we over de golfbaan van Méribel, helemaal alleen. Dat is toch echt een voordeel van het voorseizoen, brede pistes die je vaak voor jezelf hebt.
Skiën op de golfbaan in Méribel
Via de Tougnette 1 en 2 gingen we weer richting Les Menuires, met een tussenstop in de Granges lift en de Grand Lac piste. De Grand Lac had heerlijke sneeuw, lekker veel losse poeder waar we echt fan van zijn!
Snowscooters vol met sneeuw in Les Menuires
Wat zijn de drie valleien op dagen als deze toch prachtig! De afwisseling tussen brede kale pistes en prachtig tussen de bomen skiën is fantastisch in één gebied. In Les Trois Vallées wordt aankomend weekend nog veel meer sneeuw verwacht, we zijn heel benieuwd hoe alles er dan uit gaat zien.