Live: een zonnige zaterdag in Val Thorens

Val Thorens ligt er prachtig bij
Vandaag, zaterdag 30 november, was het de eerste zaterdag van het seizoen dat er zon werd voorspeld voor Val Thorens. Na een aantal dagen met flinke sneeuwval beloofde het een ideale skidag te worden. Het mag voor zich spreken dat wij zo vroeg mogelijk op de ski’s wilden staan.
Veel dagjesmensen in Val Thorens
Vanmorgen vroeg zagen wij al veel auto’s naar boven rijden. Wij waren dus voorbereid op een drukke dag. De parkeerplaatsen stonden dan ook behoorlijk vol. Gelukkig vonden wij een plekje op P5. Vanaf deze parkeerplaats kom je eenvoudig bij de Moutière of Boismint lift. Ondanks de drukte op de weg en de volle parkeerplaatsen was het opvallend rustig op de pistes. Wij hebben bij geen enkele lift hoeven wachten. Dat is toch wel een groot voordeel van het skiën in het voorseizoen. Een ander voordeel is de prijs, want dat scheelt zo’n tien euro per dag in vergelijking met het hoogseizoen.

Bekijk hier de korte video impressie van vandaag:

Veel pistes open
Het was zo rustig op de pistes omdat er ook veel meer pistes open waren dan vorige week. Zoals bijvoorbeeld de Boulevard Cumin richting Plan de l’Eau of de blauwe Tête Ronde. Het skigebied van Orelle is trouwens ook sinds vandaag geopend. Vanuit Val Thorens kun je nu met de Grand Fond lift naar dit deelgebied. Overal lag een heerlijke laag verse sneeuw! Echt topcondities.
Het was genieten op de rustige pistes

Test centre in Val Thorens in de herkansing
Vorige week tijdens het openingsweekend van Val Thorens was er door de harde wind geen plaats voor het test centre. Het werd binnen opgesteld, helaas bleek dit voor bijna iedereen onvindbaar. Vandaag was er een herkansing. Het test centre stond in het midden in het dorp. Hier kon je gratis ski’s en snowboards testen.
Test centre in de herkansing vandaag

ESF skileraren aan het trainen
Zoals altijd in de eerste weken van het seizoen trainen de skileraren van de ESF in Val Thorens. De pistes kleurden rood van al hun pakken! Op deze pakken stonden de namen van bijna alle Franse skigebieden. Het is mooi om de deze leraren te zien trainen! Ze waren bezig met opfriscursussen lawineveiligheid, er werd geskied met zitski’s en ook op de pure skitechniek werd er getraind!
Het zag rood op de pistes in Val Thorens